Michiel Witteveen vertelt over zijn ervaringen. Hij is eigenaar van Mirage Retail Group, waar onder andere Blokker en Intertoys onderdeel van uitmaken. Ook het onlangs gefailleerde BCC was onderdeel van deze groep. Expert Stefan Tax vertelt over wat familiebedrijven tegenkomen bij bedrijfsoverdracht.

Denk nu al na over de volgende stap in opvolging

Irma Kluijt, Arts Arbeid & Gezondheid bij Movir: “Een beter bedrijf begint bij de baas. Voor iedere ondernemer komt er een tijd van afscheid nemen van je bedrijf. Het voelt als je eigen kind en toch denk op tijd na over de volgende stap. Spreek erover met andere ondernemers of een ondernemerscoach. Zij kunnen je helpen bij het maken van keuzes. Zo ontstaat ook ruimte in jouw hoofd bij het zoeken naar opvolging. En ben je zover dat opvolging in beeld is: Doe op tijd stappen terug. Geef anderen de ruimte, ook als jij nog de baas bent.”

Aan de slag met jezelf en je bedrijf

Als het niet goed gaat met je bedrijf, dan heeft dat ook een flinke impact op jou. Met een aov van Movir kun je rekenen op de hulp van experts. Voor jouzelf, én voor je onderneming.

Over deze podcast

Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar wie zorgt er voor de baas? In deze podcast van BNR - mede mogelijk gemaakt door Movir en KVK - praat gezondheidsjournalist Tijn Elferink met ondernemers over moeilijke momenten en situaties in hun ondernemersbestaan. Waar lopen of liepen ze tegenaan? Hoe kunnen ze toch verder? En wat leerden ze onderweg?

Eerdere afleveringen

  1. ‘De baas wordt ziek’
  2. ‘De baas heeft moeite met GenZ’
  3. ‘De baas gaat failliet’