De grootvader van Diederik richtte in 1916 drukkerij Chevalier op. Zijn opa werkte er, zijn vader, ooms en neven. In 2011 kon de onderneming niet meer aan alle verplichtingen voldoen, doordat papier schaars was geworden. Dat betekende het einde van een familiebedrijf. In deze aflevering blikt hij terug op deze moeilijke periode. Reclamemaker Edward Stolze gaat in op de vraag: hoe breng je zo’n vervelende boodschap over?

Zorg goed voor jezelf

Irma Kluijt, Arts Arbeid & Gezondheid bij Movir: “Soms is het einde van je bedrijf onvermijdelijk, ook al zou je het graag anders willen. Als baas moet je een hoofdstuk afsluiten èn ruimte in je hoofd creëren voor de volgende stap. 

Zorg goed voor jezelf en ga het gesprek aan, met je naasten en andere ondernemers. En wees voor je medewerkers ook in deze fase een goede baas. Een coach of arbeidsdeskundige kan jou hierbij helpen.”

Aan de slag met jezelf en je bedrijf

Als het niet goed gaat met je bedrijf, dan heeft dat ook een flinke impact op jou. Met een aov van Movir kun je rekenen op de hulp van experts. Voor jouzelf, én voor je onderneming.

Over deze podcast

Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar wie zorgt er voor de baas? In deze podcast van BNR - mede mogelijk gemaakt door Movir en KVK - praat gezondheidsjournalist Tijn Elferink met ondernemers over moeilijke momenten en situaties in hun ondernemersbestaan. Waar lopen of liepen ze tegenaan? Hoe kunnen ze toch verder? En wat leerden ze onderweg?

Eerdere afleveringen

  1. ‘De baas wordt ziek’
  2. ‘De baas heeft moeite met GenZ’