3 redenen om onze aov te kiezen

 • Betrouwbaarheid

  • De grootste op het gebied van aov
  • Onderdeel van Nationale Nederlanden
  • Ruim 125 jaar ervaring
  Cijfer 1
 • Op maat

  Naast een uitgebreide dekking, heb je de vrijheid om deze aov af te stemmen op jouw situatie en wensen. Zo beïnvloed je ook de premie van je aov.

  Cijfer 2
 • Je beroep verzekerd

  Als je arbeidsongeschikt wordt, kijken wij of je daardoor beperkt bent om de werkzaamheden te doen die horen bij het beroep dat je hebt verzekerd. We kijken niet of je ander werk kan doen. Klinkt misschien logisch, maar niet iedere aov biedt dit.

  Cijfer 3

MoneyView beloont de voorwaarden van de Movir Momentum Sommen AOV met 5 sterren

5-sterren voor de voorwaarden van de Movir Momentum Sommen AOV

Dit verzeker je met deze aov

Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) is een verzekering voor zelfstandig ondernemers en zzp’ers. Met een aov verzeker je het risico dat je geen of minder inkomsten hebt als je arbeidsongeschikt wordt door ziekte of een ongeval en je daardoor je beroep niet meer kunt uitoefenen. Je verzekert maximaal 80 procent van je gemiddelde bruto inkomen in de afgelopen 3 jaar.

De aov waar je nu wat aan hebt

Als je arbeidsongeschikt wordt door ziekte of een ongeval, dan krijg je met een aov van Movir de uitkering waarvoor je je verzekerd hebt én deskundige hulp op maat om zo goed en snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Maar wij gaan een stap verder met uitgebreide hulp om te voorkomen dat je uitvalt.

Als klant van Movir krijg je handvatten en hulp om juist nú het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt. Of het nu gaat om je mentale of fysieke gezondheid, je persoonlijke ontwikkeling, je carrière of je gezin.

Voor wie is deze aov?

De Movir Momentum AOV is  voor zzp’ers en zelfstandig ondernemers. Van accountant tot agrariër en van arts tot directeur. Om deze aov te kunnen sluiten, moet je in Nederland wonen en werken.  En een bruto jaarinkomen hebben van meer dan € 11.250,-.

Aov met een uitgebreide dekking

Hieronder zie je in het kort wat je wel en niet verzekert met onze aov. Deze opsomming is niet compleet. Daarnaast gelden voor deze voorbeelden specifieke regels. Voor een compleet overzicht, bekijk je de voorwaarden.

Je krijgt een uitkering...

als je meer dan 25% arbeidsongeschikt bent, door ziekte of een ongeval

als je bevalt na minimaal 20 weken zwangerschap

als je partner of kind overlijdt

Je krijgt geen uitkering...

als je fraude pleegt

bij opzet en roekeloosheid

bij overmatig gebruik van drank en drugs

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Je bent arbeidsongeschikt als je je beroep niet kunt uitoefenen door klachten als gevolg van ziekte of een ongeval. En je daardoor voor minimaal 25% beperkt bent om de werkzaamheden te doen die horen bij het beroep dat je verzekert. Een arts moet je klachten medisch kunnen vaststellen.

Makkelijk af te stemmen op jouw wensen

Naast een uitgebreide dekking, heb je de vrijheid om deze aov af te stemmen op jouw situatie en wensen.

Lang niet altijd duur

Met de keuzes die je maakt beïnvloed je zelf de premie. En wist je al dat de premie van je aov aftrekbaar is van de belasting?

 • Bepaal zelf welk bedrag je verzekert
 • Kies vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheid je een uitkering krijgt
 • Hoe lang je zelf financieel wil overbruggen (eigenrisicotermijn)
 • Bepaal tot welke leeftijd je maximaal een uitkering krijgt
 • Kies voor een 1- of 3-jarig contract

Belangrijke informatie en voorwaarden

Als je een Movir Momentum AOV afsluit, kan je kiezen tussen een Schade AOV en een Sommen AOV. De Schade AOV is iets goedkoper, maar geeft minder zekerheid. En de uitkering bij zwangerschap is lager.

Lees meer over de Sommen AOV en de Schade AOV.

Wil je alle informatie over de Movir Momentum AOV nog eens rustig nalezen? Lees dan deze digitale brochure.

Voorlopige dekking

Als je een aov aanvraagt dan gaan verschillende mensen aan de slag om je aanvraag te beoordelen. In die periode dat we daarmee bezig zijn, krijg je bij ons al een dekking als je arbeidsongeschikt wordt door een ongeval. Daar betaal je niks extra voor.

Hoe werkt het aanvraagproces?

Je wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluiten en bent benieuwd wat daarbij komt kijken. Wat voor formulieren moet je invullen, naar wie moet je ze sturen en hoelang duurt het allemaal? Wij willen niet dat je voor verrassingen komt te staan. Lees hier hoe het allemaal werkt.

14 dagen bedenktijd

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten en wil je deze toch niet? Dan heb je nog 14 dagen de tijd om de verzekering met terugwerkende kracht te annuleren. De verzekering wordt dan als niet afgesloten beschouwd.

De 14 dagen bedenktijd gaan in, als je de polis van je arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt ontvangen. Na de annulering krijg je eventueel al betaalde premie terug. Ben je arbeidsongeschikt? Dan heb je geen recht op uitkering.

Meer informatie

Heb je vragen over een aov? Of zoek je een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt, die je kan helpen met het aanvragen van een aov? We staan voor je klaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen over aov

Blijf ook lekker bezig met de Momentum AOV

Vele tienduizenden zzp’ers, zelfstandigen en ondernemers kozen voor een aov van Movir. Niet voor niets zijn wij de grootste op het gebied van aov.