Stel jezelf deze 4 vragen

Athenos ondersteunt als 1 van onze partners al jaren vele klanten van Movir bij deze en andere ondernemersvragen. Een tip van Athenos: stel jezelf af en toe de volgende 4 vragen.

1. Welke vaardigheden vraagt mijn bedrijf van me?

Veel zelfstandigen zijn goed in hun vak, maar missen soms vaardigheden die nodig zijn voor het runnen van een onderneming of praktijk. Het is goed om te beseffen dat je nu eenmaal niet alles kunt. Leidinggeven aan personeel is bijvoorbeeld echt een vak. Volg regelmatig een cursus of opleiding, of huur iemand in om taken van je over te nemen.

2. Wat heeft mijn bedrijf nodig om verder te komen?

Om dit te ontdekken, is het slim om regelmatig na te denken over de koers van je bedrijf. Waar staat je bedrijf over 3 jaar? Welke doelen streef je na? Hierover nadenken kan met een ondernemingsplan, maar ook op andere manieren. Onze experts helpen je daar graag bij. Heb je al een ondernemingsplan? Check dan of het een update nodig heeft. Ook daar kunnen we je bij helpen.

3. Past het ondernemerschap eigenlijk (nog) bij me?

Hoe goed past het ondernemerschap en alles er omheen (nog) bij wie je nu bent? Zorgt het ondernemerschap ervoor dat jij in je kracht staat? Kun je taken waarvan je geen energie krijgt misschien uitbesteden? Of ga je stiekem liever toch weer in loondienst?

4. Waar word ik gelukkig van?

Bedenk niet alleen: wat is goed voor mijn bedrijf, maar ook: wat is goed voor mij? Wil ik dit nog 10 jaar doen, of word ik gelukkiger als ik met mijn bedrijf een andere kant opga? Bijvoorbeeld niet alleen maar uitbreiden, maar je juist focussen op een klein aantal klanten. Met dat toekomstbeeld voor ogen kun je keuzes maken die bij jou passen. Zodat je lekker bezig blijft.

Ga met deze vragen aan de slag

Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Via onze Preventieservice kom je in contact met experts die met je meedenken.