Arbeidsongeschikt. En nu?
We begrijpen dat het heel vervelend voor je is als je door ziekte of een ongeluk je werk niet of niet volledig kunt doen. Heb je een aov bij ons? Dan staan we voor je klaar. Met de uitkering waarvoor je je hebt verzekerd. Maar ook met deskundige hulp en ondersteuning om je weer vooruit te helpen.
Arbeidsongeschikt melden
Kun je je werk niet of niet volledig doen? Geef dit dan meteen aan ons door. Ook als je nog binnen je eigenrisicotermijn zit. Dan kunnen we je zo snel mogelijk helpen.
Zo doe je dat:
- Log in op Mijn Movir. Heb je nog geen account? Klik dan op 'Mijn Movir activeren'. Ervaar je problemen met inloggen, kijk dan op Mijn Movir. Daar vind je het antwoord op veelgestelde vragen.
- Klik op de button ‘Arbeidsongeschikt melden’.
- Vul het meldingsformulier in. Neem even de tijd om dit volledig en juist in te vullen. Hoe beter je dat doet, hoe beter we je kunnen helpen.
- Klik op ‘Verklaring verzenden’.
Kan je je als verzekerde niet zelf via Mijn Movir arbeidsongeschikt melden? Neem dan telefonisch contact op met een re-integratieadviseur van Movir. Je bereikt ons op werkdagen via 030 607 87 00 (keuze 3).
Dit kan je verwachten na je melding
- We nemen contact met je op voor een eerste gesprek
Als je je arbeidsongeschikt hebt gemeld via Mijn Movir of via het online formulier, nemen we contact met je op voor een eerste gesprek.
- Tijdens het eerste gesprek hoor je wat we voor je kunnen betekenen
Tijdens het eerste gesprek kunnen we je vaak al informeren of je recht hebt op een uitkering, of niet. Dit beslissen we op basis van alle informatie die we van je krijgen. Soms hebben we meer informatie nodig over je gezondheid. Bijvoorbeeld van je huisarts of behandelaar. Dan hoor je meer over je eventuele recht op een uitkering binnen 2 weken nadat we de extra informatie hebben ontvangen en vaak zelfs eerder.
- Je krijgt hulp om weer aan het werk te gaan
Als je arbeidsongeschikt wordt, wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk gezond en met plezier aan het werk. Daarbij kan je de hulp krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:
• Psychologische ondersteuning
• Bedrijfskundig advies
• Ergonomisch advies
• Aanpassing van je werkplek
• Conflictbemiddeling
- We houden contact met je
De re-integratieadviseur houdt regelmatig contact met je om te horen hoe het met je gaat. Verandert er in de tussentijd iets aan je situatie? Geef dit dan meteen door aan je re-integratieadviseur.
Dit team staat voor je klaar
Als je arbeidsongeschikt bent, staat er een heel team voor je klaar om je te ondersteunen.
Afspraken en medische gegevens
We behandelen je medische gegevens vertrouwelijk. Meer hierover lees je in deze brochure. Ook lees je in deze brochure hoe we je helpen, wat je van ons mag verwachten en wat we van jou verwachten. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.