Pieter reisde als eigenaar van een succesvolle machinefabriek de wereld rond. Tot in 1 nacht zijn droom uiteenspatte: op een hotelkamer in Singapore kreeg hij zeer ernstige hartklachten.

Pieter moest zijn bedrijf een tijdlang helemaal loslaten. Daar was hij niet op voorbereid. “Gelukkig had ik al een aantal mensen om me heen verzameld die zo goed waren dat ik m’n onderneming op afstand zou kunnen leiden. Als ik dat team niet had gehad, was ik waarschijnlijk failliet gegaan.”

Luister naar het gesprek dat gezondheidsjournalist Tijn Elferink had met Pieter. In een half uurtje nemen ze je mee in de wereld van ondernemen, passie, en de gezondheid van de ondernemer. Arts Arbeid & Gezondheid, Irma Kluijt deelt in het gesprek haar visie op het onderwerp ondernemen en gezondheid.

Neem jezelf serieus

Irma Kluijt, Arts Arbeid & Gezondheid (Movir) ziet dat veel ondernemers niet goed zijn in het loslaten van hun werk en maar ‘doorakkeren’. Zij tipt ondernemers:

“Neem jezelf als ondernemer net zo serieus als je bedrijf, je medewerkers en je klanten. Probeer niet alles zelf te doen en sta op tijd stil. En voel wat écht belangrijk voor je is. Praat daar eens over met de mensen om je heen en met andere ondernemers. Daar word je als baas nóg beter van.”

Vraag hulp

Wil je hulp om wat meer rust te vinden en heb je een aov van Movir? Maak dan gebruik van onze Preventieservice.

Over deze podcast

Er is steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar wie zorgt er voor de baas? In deze podcast van BNR - mede mogelijk gemaakt door Movir en KVK - praat gezondheidsjournalist Tijn Elferink met ondernemers over moeilijke momenten en situaties in hun ondernemersbestaan. Waar lopen of liepen ze tegenaan? Hoe kunnen ze toch verder? En wat leerden ze onderweg?