Paul: ‘Artsen vinden het een wonder dat ik nog zoveel heb kunnen werken na een hersentumor. Maar nu heb ik dus die hoofdpijnen, waardoor ik me niet lang meer kan focussen. Na anderhalf uur is dat klaar. Dan moet ik momenten zoeken waarop ik mijn hersenen niet belast. Sport is daarin heel belangrijk. Als ik hardloop, bootcamp of op mijn mountainbike zit, dan heb ik rust in mijn hoofd. Het zal niet meer verbeteren. Ik kan hooguit proberen te voorkomen dat het slechter wordt.

Blijven werken
Omdat ik voor 40% ben afgekeurd, krijg ik vanwege mijn arbeidsongeschiktheid een uitkering van Movir. Dat is heel fijn. Toch komt er minder binnen dan dat ik gewend ben. Ik wil heel graag mijn manier van leven vasthouden. Daar hoort een bepaald inkomen bij. Dat betekent dat ik iets moest verzinnen. Een arbeidsdeskundige van Movir vertelde me dat Movir experts in haar netwerk heeft die me kunnen helpen. Zo kwam ik in contact met Wilma Hendriks, bedrijfskundig adviseur/ondernemerscoach van Athenos.

Zelf nadenken
Eerder moest ik er niet aan denken om me te laten begeleiden door een bedrijfskundige. Ik zit niet te wachten op iemand die mij gaat vertellen wat ik moet doen. Maar Wilma zei meteen: ik ga jou niet vertellen wat je moet doen, ik ga jou ondersteunen. Dat is precies wat ik nodig had. Ik voelde meteen een klik. Dat kwam doordat zij de juiste vragen stelde. Daardoor ging ik zelf nadenken en kwam ik vooruit.

Automatiseren
Zo werkten we samen aan een nieuw businessplan voor zijn bedrijf. Het idee daarvan is dat mijn dienstverlening niet meer vasthangt aan mij als persoon. In plaats daarvan bied ik bedrijven een abonnement aan voor een product dat voor een groot deel geautomatiseerd is. Zo kan ik op een comfortabele manier doen waar ik blij van word: bedrijven vooruit helpen. Eigenlijk heb ik al jaren het idee om mijn werk te automatiseren. Maar als je heel druk bent met je dagelijkse werk en geen klankbord hebt, dan komt het niet van de grond. Je twijfelt soms als ondernemer. Dan is het fijn als je met iemand kunt sparren. Dat helpt je verder.

‘Rust in mijn hoofd’
Eigenlijk heb ik het altijd alleen gedaan. Ik ben daarom zo blij dat ik eindelijk iemand heb gevonden met wie ik kan sparren. Door de stappen die we samen hebben gezet, heb ik heel duidelijk voor ogen welke kant ik op ga. Daar ligt een goed businessmodel aan ten grondslag. Dat zorgt voor rust in mijn hoofd. Het liefst maak je geen gebruik van je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar het is fijn om steun te krijgen als je het nodig hebt. Daarin heeft Movir me echt verrast.’

NB: Paul stelt acquisitie naar aanleiding van dit artikel niet op prijs.

Misschien vind je dit ook interessant

Movir is er voor jou, je gezin en je carrière

Ons team van coaches en adviseurs staat klaar om jou als verzekerde van Movir te ondersteunen. Zo voorkomen we samen dat je arbeidsongeschikt raakt. Heb je een vraag, behoefte aan advies of een sparringpartner? Op werkdagen tussen 8.00 - 17.30 uur kan je ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 030 607 87 00. Een mail sturen kan ook: wezijnervoorje@movir.nl.