‘Nekklachten zijn een bekend euvel onder tandartsen. Maar ik zie ook veel collega’s met rugklachten. Medewerkers en tandartsen in onze praktijk hadden behoefte aan concrete adviezen om ergonomie in het dagelijks werk toe te passen. Sporadisch lees je er wel iets over in de vakliteratuur, maar een goed onderbouwde richtlijn is ver te zoeken. Als verzekerde weet ik dat Movir veel doet op het gebied van preventie. Ik klopte daarom bij hen aan en kreeg het aanbod voor een kosteloze sessie.

Praktische handvatten

Na een theoretische inleiding kregen we vooral veel praktische handvatten waar we gelijk mee aan de slag gingen. Onder begeleiding van een vooraanstaand tandheelkundig ergonoom gingen we in groepjes aan de slag. Prettig was dat de sessie ’s avonds kon plaatsvinden. Wij zorgden voor de catering en de locatie gezorgd en Movir voor de rest

Dankzij de training ben ik me dagelijks veel meer bewust van de basisprincipes.

Uiteenlopende onderwerpen

Er kwamen allerlei onderwerpen aan bod. Zo hebben we uitgebreid gekeken naar de zithoogte, naar de voor- en nadelen van verschillende types behandelaarsstoelen, en naar de positionering van de patiënt. Maar er was ook aandacht voor bijvoorbeeld het oplossen van een groot lengteverschil tussen tandarts en assistente.

Eyeopener

Dankzij de training ben ik me dagelijks veel meer bewust van de basisprincipes. Ik sta veel meer stil bij met name de positionering van de patiënt en bij de houding van mijn hoofd, nek en borst. De sessie was een eye-opener, zowel voor pas afgestudeerde collega’s als voor ervaren tandartsen en medewerkers.’

Ook interessant voor jou:

Movir is er voor jou, je gezin en je carrière

Ons team van coaches en adviseurs staat voor je klaar om jou kosteloos en - als je wilt - volledig vertrouwelijk te helpen. Heb je een vraag, behoefte aan advies of een sparringpartner? Stuur dan een e-mail naar: wezijnervoorje@movir.nl.