“Al een paar jaar word ik elke nacht om de 1 of 2 uur wakker. Overdag heb ik vaak minder energie en kan ik niet meer alles doen wat ik wil doen. Ik sta erg open voor een oplossing van mijn probleem.”

Nils, 51 jaar, ZZP-er

Het effect van slecht(er) slapen

Goed slapen is een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven en een gezond bedrijf. Met de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl, is er ook steeds meer belangstelling voor goede nachtrust. Begrijpelijk als je weet dat slaapproblemen een negatieve invloed hebben op de stemming (68%), productiviteit (61%) en concentratie (60%) van zelfstandig professionals. 

 • 68%

  Stemming

  Effect op stemming
 • 61%

  Productiviteit

  Effect productiviteit
 • 60%

  Concentratie

  Effect concentratie

Doorslapen is het grootste slaapprobleem

De meeste professionals met een slaapprobleem (63%) proberen hun slaapprobleem zelf op te lossen, meestal zonder succes. Yoram Schwarz: “Eén oplossing voor slaapproblemen bestaat niet, omdat mensen om uiteenlopende redenen slecht slapen en omdat de aard van de problemen verschilt. Zo zien we dat bijna negentig procent (88%) moeite heeft met doorslapen, ruim zestig procent (61%) wordt te vroeg wakker en ruim veertig procent (42%) heeft moeite met in slaap komen. Een slaapprobleem oplossen vraagt daarom om maatwerk.”

 • 88%

  Moeite met doorslapen

  Icoon wakker liggen
 • 61%

  Te vroeg wakker worden

  Icoon te vroeg wakker
 • 42%

  Moeite met in slaap komen

  Icoon te vroeg wakker

“Ik heb periodes dat ik slecht slaap, vooral als ik stress heb op werk. Dan merk ik echt dat het effect heeft op mijn humeur, scherpte en productiviteit.”

Laura, 33 jaar, ZZP-er

Movir helpt zelfstandig professionals met slaapproblemen

Veel zelfstandig ondernemers met slaapproblemen (88%) overwegen ondersteuning op het gebied van slaap. Yoram Schwarz: “We hebben uitgebreide ervaring met het ondersteunen van professionals. Zo krijgen onze klanten niet alleen een uitkering bij arbeidsongeschiktheid en ondersteuning om weer aan het werk te gaan. Ze kunnen ook vanaf dag 1 dat ze verzekerd zijn bij ons aankloppen als ze ergens mee zitten."

Van een slaapexpert tot een bedrijfskundige

Meld je je bij Movir met een slaapprobleem, dan wordt er samen met je gekeken welke oplossing het beste bij je past. “Yoram Schwarz: Soms betekent dit dat we de hulp van een slaapexpert inroepen. Maar lig je wakker van het binnenhalen van nieuwe opdrachten, dan kunnen we ook de steun van een bedrijfskundige vragen. En slaap je slecht omdat je je drukke werk moeilijk kunt combineren met de zorg voor een jong kind, dan staan er coaches voor je klaar om je te begeleiden. Ik roep onze klanten dan ook op om zich bij ons te melden als ze rondlopen met een klacht, wat die klacht ook is. De steun van een onafhankelijk expert kan je echt vooruit helpen. De resultaten van een onderzoek als dit helpen ons om de steun die we bieden aan professionals steeds verder uit te breiden en te verfijnen.”

Bekijk hier alle resultaten van het slaaponderzoek