Hulp bij ondernemersvraagstukken 

Ondernemers hebben veel vragen waar ze soms niet alleen uitkomen. Schwarz: ‘Door vertrouwelijk te sparren met het Ondernemersklankbord (OKB) kunnen ondernemers leren van doorgewinterde oud-ondernemers. Vragen gaan veelal over omzet en winst of bedrijfsvoering, van de start van een bedrijf tot groei, maar ook over het voorkomen van een faillissement.’ Naast deze dienstverlening om arbeidsongeschiktheid te voorkomen werkt Movir met nog veel meer providers op het gebied van carrière, gezondheid en gezin.

Verschil maximum percentage inkomen en uitbreiding beroepenlijst
De voorwaarden en keuzemogelijkheden van de Movir Momentum AOV zijn voor alle doelgroepen hetzelfde. Schwarz: ‘Het enige verschil is voor ondernemers het maximum percentage van het inkomen dat op de (optioneel te sluiten) Extra Kostenverzekering verzekerd kan worden.’ Het aantal te verzekeren ondernemersberoepen is uitgebreid met nieuwe SIVI- beroepen. Ook zijn er nieuwe SIVI-beroepen toegevoegd voor de doelgroepen medisch- en zakelijk zelfstandig professionals.

Statusinformatie beschikbaar in Mijn Movir en sluiting Extranet 
Schwarz: ‘Op verzoek van adviseurs hebben we verdere verbeteringen doorgevoerd in Mijn Movir voor adviseurs. Voortaan geven we gedetailleerd inzicht in de status van een online aanvraag of mutatie.’ Bij elke lopende aanvraag of mutatie is te zien wat de actuele status is. Als de aanvraag wijzigt of een andere status krijgt, krijgt de adviseur een notificatiemail. Zodra alle functionaliteiten dit najaar zijn verhuisd naar Mijn Movir voor adviseurs, wordt het Extranet gesloten.

Offerte- en aanvraagstop Soepel&Zeker AOV
Vanaf 16 juni is het niet meer mogelijk om nieuwe offertes voor de Soepel&Zeker AOV te maken. Bestaande Soepel&Zeker-offertes kunnen nog tot 16 juli worden aangevraagd, een maand na de offertestop. Daarna neemt Movir geen nieuwe aanvragen voor een Soepel&Zeker AOV meer in behandeling. Offertes en aanvragen voor de Movir Momentum kunnen via Mijn Movir voor adviseurs of via de vergelijkers Rolls, Meetingpoint en MoneyView worden gedaan. De verzekering van bestaande relaties met een Soepel&Zeker AOV blijft gewoon doorlopen, zij kunnen de verzekering eventueel aanpassen aan hun gewijzigde (financiële) situatie.

Misschien vind je dit ook interessant