Als ondernemer kijk je graag vooruit. Overal zie je kansen, en daar steek je al je energie in. Maar wat als je plotseling arbeidsongeschikt raakt? Dan vangt de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) van Movir je op. We helpen je voorkomen dat je uitvalt, bieden hulp als dit toch gebeurt en betalen de uitkering waarvoor je verzekerd bent. Zo kun jij met een gerust hart vooruit blijven kijken.

Waarom een aov?

Als je niet kunt werken, heb je ook minder of geen inkomen. Sommige ondernemers overbruggen een korte periode van arbeidsongeschiktheid met spaargeld of de overwaarde van hun huis. Maar niet iedereen heeft zo’n buffer. En wat als je langer niet kunt werken? Een aov biedt dan financiële zekerheid.

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen. En daardoor in financiële problemen komen. Een aov kan dit voorkomen. Raak je arbeidsongeschikt, krijg je volgens afspraak een uitkering. En je krijgt tips om te voorkomen dat je uitvalt. Natuurlijk helpen we je weer lekker aan de gang te gaan.

Wat kost een aov?

De hoogte van je premie hangt deels af van je leeftijd en beroep. Hoe ouder je bent en fysiek zwaarder je werk, hoe meer premie je betaalt. De premie van een bouwvakker is dus hoger dan van een IT-specialist. Deels heb je zélf invloed op de hoogte van je premie, door de keuzes die je maakt. Wist je ook dat je de premie voor je aov vaak fiscaal kunt aftrekken?

De oorzaken van arbeidsongeschiktheid

‘Arbeidsongeschiktheid? Dat overkomt mij niet!’ Je bent niet de eerste ondernemer of zzp’er die dit denkt. Toch krijgt 1 op de 4 ondernemers ermee te maken en blijft het aantal arbeidsongeschikte zzp’ers groeien. De meest voorkomende oorzaken van arbeidsongeschiktheid zijn:

  • aandoeningen aan botten, spieren of het bindweefsel
  • psychische problemen. Zoals burn-out en stress
  • long- en luchtwegklachten. Zoals corona
  • hart- en vaatziekten

We snappen dat we je niet voor alles kunnen beschermen. Maar we kunnen je in veel gevallen wel helpen met voorkomen dat je uitvalt.