Overlijden van een verzekerde melden

Een overlijden van een verzekerde van Movir meld je door onderstaand formulier in te vullen. Wij zoeken vervolgens voor je uit welke verzekeringen de overledene bij Movir heeft. Was de verzekerde arbeidsongeschikt? Dan geven we het overlijden ook door aan zijn of haar re-integratiebegeleider. Vervolgens neemt 1 van onze medewerkers contact met je op om alles door te nemen. Ook de vragen die je mogelijk hebt.

Goed om te weten:

  • Meld het overlijden ook bij de gemeente waar de overledene is ingeschreven. De gemeente geeft dit vervolgens door aan verschillende instanties.
  • Heeft de overledene ook verzekeringen bij Nationale-Nederlanden? Geef het overlijden dan ook door aan Nationale-Nederlanden. Lees hier hoe je dat doet.
  • In februari ontvangen nabestaanden een jaaroverzicht. Daarop zie je hoeveel premie de verzekerde over het jaar ervoor heeft moeten betalen en eventueel hoeveel uitkering hij of zij van ons heeft ontvangen. Een overzicht dat je nodig kan hebben bij het doen van belastingaangifte. Meer over de belastingaangifte lees je hier.