Zo vraag je als verzekerde preventieservice aan

Als professional kan je te maken krijgen met verschillende uitdagingen. Een netwerk van experts staat klaar om je daarbij vooruit te helpen en te voorkomen dat je uitvalt. Wil je deze preventieve ondersteuning aanvragen? Dat doe je door contact op te nemen met Team Preventie. Team Preventie belt je daarna binnen 3 werkdagen voor een intakegesprek.

Vertrouwelijk

Team Preventie werkt onafhankelijk en vertrouwelijk. Personen binnen Movir die niet horen tot Team Preventie kunnen alleen zien of je gebruik hebt gemaakt van de preventieservices en wanneer. Ze hebben geen zicht op de soort dienst waarvan je gebruik hebt gemaakt en wat er inhoudelijk is besproken met jou.

Wat kost de preventieservice?

Als verzekerde kan je van veel preventiediensten gebruikmaken zonder extra kosten. Heb je andere of meer hulp nodig? Dan bespreken we van tevoren welke kosten wij vergoeden.

Waarom een preventieservice?

Team Preventie heeft goed inzicht in het netwerk van experts met wie Movir samenwerkt. Wij geloven dat dit team je vooruit kan helpen. Voor ondersteuning neem je altijd eerst contact op met Team Preventie.

Veelgestelde vragen

  • Waarom klop je aan bij de preventieservice?

    Team Preventie heeft goed inzicht in het netwerk van experts met wie Movir samenwerkt. Wij geloven dat dit team je vooruit kan helpen. Daarom vraag je als verzekerde preventieve hulp altijd aan via Team Preventie.

    De medewerkers van dit team zijn opgeleid om je situatie en wensen goed in kaart te brengen. Op basis daarvan kunnen zij je hulpvraag goed en duidelijk formuleren. Ook hebben die medewerkers goed inzicht in het netwerk van experts met wie Movir samenwerkt. Dat is belangrijk, zo krijg je de juiste en meest effectieve hulp.

  • Hoe snel kan ik hulp krijgen?

    Nadat we je aanvraag voor preventieve hulp hebben ontvangen, belt een medewerker van Team Preventie je binnen 3 werkdagen terug voor een intakegesprek. Samen bespreken jullie je situatie en wensen. Zo maken we je hulpvraag duidelijk. Op basis daarvan brengen we je in contact met de juiste partij binnen ons netwerk. In de meeste gevallen neemt die partij binnen 5 werkdagen contact met je op.

  • Is de preventieservice van Movir anoniem?

    Team Preventie werkt onafhankelijk en vertrouwelijk. Personen binnen Movir die niet horen tot Team Preventie kunnen alleen zien of je gebruik hebt gemaakt van de preventieservices en wanneer. Ze hebben geen zicht op de soort dienst waarvan je gebruik hebt gemaakt en wat er inhoudelijk is besproken met je. De partijen met wie we samenwerken geven ons ook geen informatie over je behandeling en inhoud van je gesprekken.

  • Wie binnen Movir heeft inzicht in mijn 'preventiedossier'?

    Team Preventie werkt onafhankelijk en vertrouwelijk. Personen binnen Movir die niet horen tot Team Preventie kunnen alleen zien of je gebruik hebt gemaakt van de preventieservices en wanneer. Ze hebben geen zicht op de soort dienst waarvan je gebruik hebt gemaakt en wat er inhoudelijk is besproken met je.

    Als de medisch adviseur of re-integratieadviseur het noodzakelijk vindt om je ‘preventiedossier’ op te vragen, dan vraagt hij je altijd vooraf om toestemming. Met een machtiging geef je de toestemming. In die machtiging staat welke gegevens we willen opvragen en bij wie.

  • Als ik gebruikmaak van preventie, moet ik dat dan melden als ik een verzekering aanvraag of uitbreid?

    Vraag je een uitbreiding van de dekking aan, dan moet je in je gezondheidsverklaring altijd alle klachten, aandoeningen en ziekten sinds je geboorte vermelden. Als een klacht, aandoening of ziekte aanleiding is geweest om van een preventieservice gebruik te maken - van Movir of van een andere aanbieder - dan moet je hier melding van maken op de gezondheidsverklaring.

    Het is belangrijk dat je op de gezondheidsverklaring al je klachten, ziekten en aandoeningen vermeldt. Beantwoord je vragen in die verklaring niet juist of niet volledig, dan zijn er de volgende risico’s:

    • de afhandeling van je aanvraag loopt vertraging op;
    • Movir stopt je verzekering in de toekomst;
    • Movir geeft geen uitkering bij arbeidsongeschiktheid;
    • Movir vraagt een ontvangen uitkering terug;
    • je krijgt een registratie in frauderegisters van verzekeraars.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Team Preventie.

Meer weten over onze preventieservice?

Ontdek hoe we je helpen om uitval te voorkomen.