Presentator Tijn Elferink praat met Richard Neve, eigenaar van communicatiebureau Cognito. Hij ervaarde waar je tegenaan kunt lopen als iemand waarmee je zaken doet overlijdt. Ook komt Jos Zevenberg aan het woord. Als advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht, krijgt ook hij te maken met de gevolgen van overlijdens op ondernemingen.

Zorg dat je voorbereid bent

Irma Kluijt, Arts Arbeid & Gezondheid bij Movir: “Het leven loopt voor jou of je onderneming soms anders dan gepland. Als baas ben je verantwoordelijk voor je bedrijf en je medewerkers. Plan daarom een moment in om te bedenken hoe je onderneming en je medewerkers verder kunnen als jou wat overkomt.”

En wat heb je voor jezelf geregeld?
Irma: “Sta niet alleen stil bij hoe de onderneming verder moet, maar sta ook stil bij hoe je het voor jezelf hebt geregeld. Welk inkomen heb je als je ziek wordt? Heb je bijvoorbeeld een aov?  Wat heb je voor je nabestaanden geregeld? Neem iemand in vertrouwen en leg zaken vast in een document.”

Aan de slag met jezelf en je bedrijf

Als het niet goed gaat met je bedrijf, dan heeft dat ook een flinke impact op jou. Met een aov van Movir kun je rekenen op de hulp van experts. Voor jezelf, én voor je onderneming.