Net als vele anderen ervaar je misschien veel druk en lijkt het alsof er alleen maar meer werk bijkomt. Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en het is een uitdaging om alle ballen in de lucht houden. Alles voelt steeds meer als ‘moeten’, zelfs de dingen die je in het verleden juist graag deed. Zou jij je ook graag weer onbevangen en vrij voelen? Lees dan verder.

Volwassen worden

Naarmate de jaren verstrijken, leren we steeds meer ons ‘verantwoordelijk’ te gedragen, hard te werken en onszelf en anderen te ‘controleren’. Dat verantwoordelijkheidsgevoel schiet voor veel volwassenen zover door, dat we nog moeilijk dingen los kunnen laten. De to-do-list wordt alsmaar langer en het lukt niet meer om de batterij voldoende op te laden. We verlangen stiekem terug naar een tijd waarin we nog geen cruciale beslissingen hoefden te nemen en onbevangen in het leven stonden.

De onbevangenheid van Pippi

Je kent vast Pippi Langkous nog wel. Het beresterke en vrijgevochten meisje uit de roman van Astrid Lindgren. Zij zag een wereld vol creativiteit, plezier en mogelijkheden. Wij hebben allemaal zo nu en dan de behoefte om dat vrije onbevreesde deel ruimte te geven. Om vol enthousiasme en vertrouwen, inventief en spontaan te zijn. We kunnen niet altijd de hardwerkende, serieuze en bezorgde 'volwassene' zijn.

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Pippi Langkous

Dicht bij jezelf blijven

Als je jezelf meer ruimte en vrijheid geeft om af en toe ondeugend te zijn en los te laten, ervaar je meer authenticiteit. Je blijft dan dichter bij jezelf en dat geeft moed en zelfvertrouwen. Je leeft op een manier die bij jou past en je maakt makkelijker keuzes voor wat je echt belangrijk vindt. Het is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor je omgeving. Authenticiteit oftewel 'puurheid' brengt je in oprechte verbinding met de ander. Dit bevordert je persoonlijke welzijn, geeft voldoening en energie. Kortom: Leef, lach en bewonder en laat je verrassen door het effect op de ander die met je meegeniet.

Coaching

Kun jij ondersteuning gebruiken om je weer eens onbevangen en onbevreesd te voelen? Als verzekerde van Movir kun je in de meeste gevallen zonder extra kosten voor vertrouwelijke coaching terecht bij de ervaren coaches van uit ons netwerk.