Een aov geeft je als zzp’er rust. Kun je niet werken, omdat je ziek bent of een ongeval had? Dan weet je met een aov dat je de uitkering krijgt waar je recht op hebt. Daarnaast krijg je met een aov van Movir hulp op maat om zo goed en snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Liever nog helpt Movir je om het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt.

Korting vanuit de overheid

De overheid vindt het belangrijk dat je als zzp’er iets geregeld hebt, om toch een inkomen te hebben als je arbeidsongeschikt wordt. Om dit aan te moedigen maakte de overheid een stimuleringsbudget vrij: de Zelfverzekerd-regeling. Deze regeling is er specifiek voor zzp’ers die werken in de culturele sector of met een creatief beroep.

De Zelfverzekerd-regeling in het kort

  • Maximaal 12 maanden korting op je premie.
  • Deze korting is maximaal 50 euro per maand.
  • Deze korting kun je ook met terugwerkende kracht declareren.
  • 120 euro korting op je afsluitkosten als je nu een aov sluit.

De regeling loopt tot en met 30 juni 2023. Is het budget dat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar stelde eerder op? Dan stopt de regeling eerder.

Alles over de Zelfverzekerd-regeling

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze regeling? Of heb je een andere vraag? Lees meer over de Zelfverzekerd-regeling op de website Oog voor Impuls.

De premie van je aov hoeft niet hoog te zijn

Deze aov is goedkoper dan je misschien denkt. Met de keuzes die je maakt beïnvloed je zelf de premie. En wist je al dat de premie van je aov aftrekbaar is van de belasting?