Overbruggingsregeling
Je kan de verzekering maximaal 6 maanden later in laten gaan. Zolang is je gezondheidsverklaring geldig. Daarbij kan je kiezen voor de Overbruggingsregeling.
De verzekering nu alvast aanvragen en later laten ingaan
Je aov dekt arbeidsongeschiktheid die is ontstaan op of ná de ingangsdatum van de verzekering. Met de Overbruggingsregeling heb je ook dekking voor arbeidsongeschiktheid die is ontstaan tijdens de overbruggingsperiode. Dat is de periode dat je wél al door ons bent geaccepteerd, maar je verzekering nog niet is ingegaan. Word je tijdens de overbruggingsperiode arbeidsongeschikt én heb je recht op een uitkering volgens de voorwaarden van de verzekering? Dan krijg je die uitkering na afloop van je eigenrisicotermijn. De eigenrisicotermijn gaat in op de ingangsdatum van je verzekering. Op je polis vind je hoe lang je eigenrisicotermijn duurt.
Let op: Raak je tijdens de overbruggingsperiode arbeidsongeschikt en krijg je een uitkering op basis van de verzekering die je opzegt? Dan heb je bij Movir geen recht op een uitkering. Ook niet vanaf het moment dat je aov bij Movir ingaat.
Zonder Overbruggingsregeling moet je ook veranderingen in je gezondheid direct aan ons doorgeven. We beoordelen dan opnieuw of en hoe we je kunnen verzekeren. Met de Overbruggingsregeling doen we dat niet. Veranderingen in de gezondheid hebben dan geen invloed op je aov.
Je kunt maximaal een periode van 6 maanden overbruggen.
Wat kost de Overbruggingsregeling?
Heb je op dit moment GEEN aov?
Dan betaal je premie voor de Overbruggingsregeling. Deze premie bereken je als volgt:
- Neem 40% van de premie die je per jaar voor je aov gaat betalen, exclusief kortingen en/of opslagen.
- Deel dat bedrag door 365 dagen.
- Vermenigvuldig dat bedrag met het aantal dagen van de overbruggingsperiode.
Je krijgt geen aanvangskorting over de premie voor de Overbruggingsregeling.
Heb je op dit moment WEL een aov?
En sluit de einddatum van deze aov direct aan op de ingangsdatum van de nieuwe aov die je bij Movir sluit? Dan betaal je geen premie voor de Overbruggingsregeling.