Renny Bos, coach bij MentaVitalis: ‘Als je nu op de IC werkt, komt er zoveel op je af. De combinatie van hoge werkdruk, oververmoeidheid, onzekerheid, angst en nare gebeurtenissen die je meemaakt, is uitzonderlijk zwaar. Deze mix kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je de controle verliest. Als dat gebeurt, dan is het heel belangrijk dat je daarnaar luistert en er iets mee doet. Schaam je niet om er over te praten. Het is heel normaal dat dit je raakt.  

Vertrouw op je kwaliteiten
Slaat je gevoel om in plotselinge paniek tijdens je werk? Dan is het misschien geen optie om je werk neer te leggen en met iemand te praten. Het kan zijn dat je door moet en zelfs belangrijke beslissingen moet nemen. Blijf dan vertrouwen op je kwaliteiten. Adrenaline zorgt ervoor dat je in zo’n situatie gek genoeg altijd goed reageert. Pas later heb je tijd om na te denken: wat gebeurde er nou eigenlijk? Dan is het belangrijk dat je het bespreekt met een professional.'

Voorkom dat je je kruid verschiet

Wil je eens stoom afblazen of met een onafhankelijke professional ingaan op dit onderwerp? Met een aov van Movir kun je daarvoor terecht bij de ervaren coaches uit ons uitgebreide netwerk. Dat is vertrouwelijk en in de meeste gevallen kosteloos.