Rust vinden, maar hoe?!

Je weet dat je rust nodig hebt. Maar hoe doe je dat? Dat is best een kunst. Krijg je bijvoorbeeld energie van tijd doorbrengen met je gezin? Dan is dat natuurlijk hartstikke leuk! Maar je gezin vraagt ook je aandacht, zeker als je kleine kinderen hebt. Voor je het weet sta je weer de hele dag ‘aan’. Rust vind je ook niet als je geen ‘nee’ durft te zeggen. Of als je overal ‘ja’ op zegt, omdat je heel veel leuk vindt: werk en privé. Je werk doe je meestal met veel enthousiasme en plezier. En ook privé ga je door met borrels en afspraken. Deze dingen kunnen inderdaad veel energie geven. Toch heb je dan geen momenten om op adem te komen. Ergens moet je keuzes maken. 

Pak de regie terug

Veel zelfstandigen begonnen voor zichzelf te werken vanwege de vrijheid die dat met zich meebrengt. Het is een kunst om die vrijheid te behouden. Lukt jou dat? Of word je stiekem toch vaak geleid door agenda’s en keuzes van anderen. Probeer dan de regie terug te pakken. Check af en toe of je nog bezig bent met wat je leuk vindt. Gaat je bedrijf de richting op die jij wilt? Grijp in als dat niet goed gaat. Besteed taken uit die je veel moeite of energie kosten. Natuurlijk moet je soms minder leuke taken doen, maar het moet wel in balans zijn. Zo houd je de passie voor je werk en krijg je meer tijd voor jezelf. 

Tijd nemen voor jezelf is een prima investering

Voelt het als een te grote luxe om tijd voor jezelf te nemen? Omdat tijd geld is? Bedenk dan dat je productiever en creatiever wordt als je in balans bent. Tijd voor jezelf nemen, betaalt zich terug. Naast je bedrijf, profiteren ook de mensen om je heen ervan als jij goed in je vel zit. Het gaat je pas echt veel geld kosten als je langdurig uitvalt. Dus doe het gewoon: blok tijd in je agenda die ook echt voor jou is. En geef daar prioriteit aan.’ 

Misschien vind je dit ook interessant:

 • Als ondernemer hoef je niet alles alleen te doen

  ‘Als ondernemer hoef je niet alles te kunnen. Je moet weten waar je goed in bent en doen waar je goed in bent. Voor het andere zoek je oplossingen of hulp’, zegt opruimcoach Gerard Sas over de steun die hij biedt aan klanten van Movir. 

  Gerard Sas ondersteunt ondernemers met een aov van Movir
 • Wat doet koffie met je gezondheid?

  Onze partner I'm a Foodie schreef een artikel over de voor- en nadelen van koffie

  Man zit aan zijn bureau met een kop koffie in z'n hand
 • Zo kom je krachtig de donkere maanden door

  Anniek Bello – coach bij MentaVitalis – geeft je handvatten om veerkrachtig de winter door te komen.

  Vrouw gooit herfstbladeren in de lucht

Team Preventie is er voor je

Ons team van coaches en adviseurs staat klaar om jou als verzekerde van Movir te ondersteunen. Zo voorkomen we samen dat je uitvalt. Heb je een vraag, behoefte aan advies of een sparringpartner? Stuur dan een e-mail naar: wezijnervoorje@movir.nl.