Yoram Schwarz, CEO Movir over advies Stichting van de Arbeid: ‘Duurzaam aan het werk blijven van zelfstandige cruciaal’

Yoram: ‘We kunnen ons goed vinden in het uitgangspunt dat zelfstandigen keuzevrijheid blijven hebben hoe ze hun inkomen veiligstellen. Voor de inkomenszekerheid van zelfstandigen is het van groot belang dat ze zo gezond mogelijk aan het werk blijven. Hier hebben wij als verzekeraar veel ervaring mee opgedaan en we leveren dan ook graag een bijdrage aan de uitwerking van het advies.’

Het duurzaam inzetbaar houden van zelfstandigen en voorkomen dat ze uitvallen heeft prioriteit. Naast het voorzien in inkomenszekerheid voor zelfstandigen door middel van een uitkering in geval arbeidsongeschiktheid. Dit kan op basis van onze ervaring bijvoorbeeld door zelfstandigen te voorzien van verschillende instrumenten, zoals een coach, waar ze op kunnen terugvallen als het even wat minder goed met ze gaat. Mochten ze onverhoopt toch uitvallen, dan is het van belang om zelfstandigen goede ondersteuning te bieden om weer duurzaam te kunnen re-integreren. Het begeleiden van zelfstandigen is hierbij een specialisatie op het gebied van preventie en re-integratie.

Movir gaat bij het zorgen voor inkomenszekerheid van zelfstandigen uit van keuzevrijheid voor haar klanten. De financiële situatie en de behoefte van zelfstandigen zijn divers en een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet hier goed bij kunnen aansluiten. Er zijn 300.000 ZZP’ers in Nederland die al een bestaande regeling hebben, waarvan een kwart bij Movir.

Movir, onderdeel van NN Group, ondersteunt als arbeidsongeschiktheidsverzekeraar al tientallen jaren zelfstandig professionals om duurzaam inzetbaar te blijven en bij het re-integreren in geval van ziekte.