Vanaf 1 januari 2025 doen we een paar dingen anders:

 • Klanten met een Beroeps-AOV krijgen een no-claimregeling. 
 • Deze nieuwe no-claimregeling vervangt ook de bestaande premieteruggave-regeling voor medisch specialisten en huisartsen. Dat levert hen meer voordeel op. 
 • Leden van een beroepsorganisatie krijgen geen korting meer op de Beroeps-AOV. 

Deze veranderingen hebben geen invloed op andere verzekeringen van Movir, behalve voor klanten met een Movir Momentum AOV die: 

 • in aanmerking komen voor de MSB premieteruggave-regeling. De no-claimregeling vervangt ook die premieteruggave-regeling. 
 • korting krijgen, omdat ze lid zijn van een beroepsorganisatie. Zij behouden hun korting. Op de polis staat dat voortaan met een andere omschrijving vermeld. 

Begin 2025 vervalt voor nieuwe aanvragen voor de Movir Momentum-AOV de beroepsorganisatiekorting.

Nieuw: no-claimregeling voor klanten met een Beroeps-AOV

Klanten met een Beroeps-AOV krijgen een beloning voor de jaren waarover ze geen uitkering ontvingen. De regeling houdt in dat ze een no-claimkorting op de premie voor hun Beroeps-AOV krijgen als ze ten minste 10 jaar op rij geen arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben gekregen (no-claimjaren). Deze korting bedraagt 10% op de premie van de Beroeps-AOV voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Goed om te weten:

 • De jaren die verzekerden al hebben opgebouwd tellen mee!

 • Deze regeling geldt voor alle verzekeringen van de Beroeps-AOV, met uitzondering van de Ongevallenverzekering en de Vangnetverzekering. 

Ook goed nieuws voor klanten met een premieteruggave-regeling

Medisch specialisten die lid zijn van een MSB, waarmee we een MSB Arrangement hebben gesloten en huisartsen met een Langlopende Beroeps-AOV hebben een premieteruggave-regeling. De no-claimregeling vervangt die premieteruggave-regeling. Dat levert hen extra voordelen op:

 • De no-claimregeling geldt ook voor de andere verzekeringen van de Beroeps-AOV, met uitzondering van de Ongevallenverzekering en Vangnetverzekering.

 • Klanten krijgen hierdoor vooraf korting die we gelijk verwerken in de premie, in plaats van compensatie achteraf.

 • Premiekorting vooraf maakt de belastingaangifte een stuk makkelijker, dan een premieteruggave achteraf.

Geen korting meer voor leden van beroepsorganisaties

Krijgen klanten korting op de premie van hun Beroeps-AOV, omdat ze lid zijn van een beroepsorganisatie? Die korting stopt per 1 januari 2025. Dit zien ze terug op de polis voor 2025.

Is de verzekerde (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt op het moment dat de korting stopt? We stoppen de korting pas als hij of zij niet meer arbeidsongeschikt is. Dat doen we dan per eerstvolgende hoofdpremievervaldatum. Dat is de datum waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat.

 • Benieuwd naar het effect op jouw klanten?

  Vanaf medio juli kan je een overzicht opvragen bij je accountmanager. 

 • Klanten krijgen bericht

  Eind augustus krijgen klanten die dit raakt bericht van ons per post. Een kopie daarvan vind je in Mijn Movir.  

Uitlegvideo voor klanten

Bekijk hier alvast de video waarin we de no-claimregeling uitleggen aan onze klanten. Deze video is onderdeel van onze klantcommunicatie eind augustus.

Deze video kun je alleen bekijken als je de cookies accepteert. Meer informatie over cookies

De no-claimregeling

Wat dit betekent voor de premieteruggave-regeling?

De beroepsorganisatiekorting

Klanten met een Movir Momentum AOV

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 • Online je vraag stellen over een aov

  Heb je een vraag over een aov? Stuur dan een bericht via de berichtenbox in Mijn Movir. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

 • Een andere vraag stellen

  Heb je een vraag over bijvoorbeeld de communicatie naar je klanten? Stuur dan een e-mail naar je accountmanager. Een vraag over Mijn Movir stuur je naar Team Intern Accountmanagement.