Je kunt de verzekering tijdelijk laten sluimeren als verzekerde:

  • tijdelijk in loondienst gaat (alleen beperkt sluimeren)
  • langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft
  • de volledige premie tijdelijk niet kan betalen
  • tijdelijk geen inkomen heeft uit het verzekerde beroep
  • helemaal of gedeeltelijk ophoudt met het beroep dat op de polis staat.
    Bijvoorbeeld omdat verzekerde:
    • een dagopleiding volgt
    • een sabbatical neemt
    • als de huidige onderneming stopt en verzekerde een andere onderneming gaat opstarten

Is er een andere redenen om de aov te sluimeren? Dan kan het alleen als wij vooraf toestemming geven.

Sluimerperiode

Van tevoren spreken we af hoe lang de verzekering sluimert. Dit kan maximaal 18 maanden. Na de sluimerperiode herstellen we de verzekering naar de oorspronkelijke dekking van vóór de sluimerperiode, zonder dat hiervoor een gezondheidsverklaring nodig is. Hierbij gaan we ervanuit dat verzekerde nog hetzelfde beroep en werkzaamheden uitoefent als voor de sluimerperiode.

Premie

Tijdens de sluimerperiode betaalt verzekerde nog een gedeelte van de premie. Hoeveel dat is, is afhankelijk van zijn keuze.

Keuze uit 2 varianten

Sluimeren beperkt

Raakt de verzekerde arbeidsongeschikt tijdens het sluimeren van de verzekering, dan heeft hij geen recht op een uitkering. Je klant betaalt tijdens de sluimerperiode 15% van de jaarpremie.

Let op: wil de verzekerde zijn aov eerder in kracht herstellen dan de vooraf afgesproken periode? Dat kan alleen met een gezondheidsverklaring dat ons Team Medisch Advies heeft geaccepteerd.

Sluimeren uitgebreid

Raakt de verzekerde arbeidsongeschikt tijdens het sluimeren van de verzekering, dan heeft hij wel recht op een uitkering. Deze uitkering begint na de eigenrisicotermijn, die ingaat op de eerste dag na de sluimerperiode. Je klant betaalt tijdens de sluimerperiode 40% van de jaarpremie. Gaat de verzekerde tijdelijk in loondienst, dan kan hij uitsluitend gebruik maken van 'Sluimeren beperkt'.

Kenmerken sluimerregeling

  • Je klant bepaalt van tevoren de sluimerperiode, maximaal 18 maanden.
  • Na de sluimerperiode herstellen we de verzekering naar de oorspronkelijke dekking van vóór de sluimerperiode, zonder dat de verzekerde hiervoor een gezondheidsverklaring moet invullen. Hierbij gaan we ervanuit dat de verzekerde nog hetzelfde beroep en werkzaamheden uitoefent als voor de sluimerperiode.
  • Als de verzekerde tijdens of na afloop van de sluimerperiode een ander beroep (of andere werkzaamheden) gaat uitoefenen, dan moet hij dat zo snel mogelijk aan ons melden. Wij bepalen dan of en hoe de verzekering voortgezet kan worden. En zo ja, onder welke voorwaarden.

Welke verzekeringen kunnen sluimeren?

De sluimerregeling geldt voor nagenoeg alle productvarianten met uitzondering van de ongevallenverzekering en de Vangnetverzekering. Twijfel je of een bepaalde verzekering kan sluimeren? Neem dan contact met ons op.

 

Tags: Sluimerregeling, sluimerdekking, sluimer