Op deze pagina ontdek je hoe groot je mentale veerkracht is en vind je handvatten om als ondernemer of zelfstandig professional mentaal en fysiek sterk te zijn. Zo zorg je dat je kunt omgaan met alles wat er op je af komt.

Heb oog voor jezelf

Als ondernemer of zelfstandige sta je klaar voor anderen en stel je eisen aan jezelf. Dat kan soms voor druk zorgen. Geen ramp, een beetje druk helpt je zelfs vooruit. Maar als je langere tijd je eigen wensen en behoeftes negeert, kan dit leiden tot verlies van energie en plezier, overbelasting en uiteindelijk burn-out. Daarom is het belangrijk dat je oog hebt voor jezelf en dat je op tijd bijstuurt waar dat nodig is.

In een paar minuten inzicht

Snel en eenvoudig inzicht in je mentale of fysieke situatie? Een zelfscan is een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe het met je gaat.

 • Hoe is je mentale vitaliteit?

  Om goed om te kunnen gaan met stress en tegenslag, is het belangrijk dat je mentaal sterk en vitaal bent. Wil je inzicht in je mentale vitaliteit? De zelftest die we samen met onze partner MentaVitalis ontwikkelden, geeft je dat in een paar minuten. Zo weet je of het voor jou tijd is om bij te sturen.

 • Hoe gezond en energiek ben je?

  Vraag je je wel eens af of je het werk wel tot je pensioendatum volhoudt? Vind je het moeilijk om de zorg voor je kinderen met het werk te combineren? Of heb je lichamelijke klachten?
  Met de Werkscan van Blik op Werk ontdek je in 10 minuten hoe je er voor staat.

Maak je je zorgen? Houd je mentale waakhond koest

Soms slaat stress om in piekeren. Heb je zorgen en laten die zorgen je niet meer los? Dan kan het zijn dat je verkrampt en geen oplossingen meer ziet. Dat komt doordat je emotionele brein het dan voor het zeggen krijgt.

Deze video kun je alleen bekijken als je de cookies accepteert. Meer informatie over cookies

Geef jezelf ruimte en wandel

Een andere manier om je waakhond koest te houden en mentaal sterk te zijn, is bewegen. Het liefst in de natuur. Zo is wandelen op allerlei manieren een prima investering in jezelf en in je onderneming:

 • Wandelen is goed voor je fysieke gezondheid
 • Wandelen houdt je mentaal fit en ontspannen
 • Je bedenkt de beste ideeën en oplossingen tijdens een wandeling

Misschien ben je ook wel met ommetjes begonnen tijdens de lockdown. Maar houd je dat nog steeds vol? Of word je toch weer opgeslokt door werk en verplichtingen? Bedenk dan dat je veel productiever en creatiever bent als je goed voor jezelf zorgt.

 

We zijn er voor jou, je carrière en je gezin

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) van Movir? Dan kun je rekenen op veel meer steun. Of het nu gaat om je gezondheid, je persoonlijke ontwikkeling, je carrière of je gezin, ons netwerk van experts staat klaar om je te ondersteunen. Zo helpen we je vooruit en voorkomen we samen dat je arbeidsongeschikt wordt.

 • Coaching

  Balans vinden tussen werk en privé? Spar met een coach van MentaVitalis. Dat is kosteloos en anoniem, ook voor je gezin.

 • Energiebalans

  Meer energie en minder werkstress? Ga aan de slag met je energiebalans en voel je fysiek en mentaal fit.

Blijf in beweging met onze steun

Met een aov van Movir kun je op ieder moment rekenen op de steun van betrokken experts. Wil je een vrijblijvend gesprek over een aov? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in. Bellen kan ook, op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur: 030 607 87 00.